EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

ACES Direct

ACES Direct

ACES Direct: Meer inzicht in verbruik en lagere energiekosten

Bedrijfsnaam: ACES Direct
Contactpersoon: Bram Sauer, Manager Operations ACES Direct
Branche: IT-consultancy

Vraagstelling vanuit ACES Direct

ACES Direct was op zoek naar een bureau dat inzicht in hun energieverbruik en –kosten kon verschaffen. Ook vanuit de MVO doelstelling, want ze hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en streven er naar in alle opzichten duurzaam te zijn, wat ook blijkt uit certificering voor de MVO Prestatieladder (niveau 3).

Doelstelling van de samenwerking

Naast inzicht in verbruik was het ook een belangrijke doelstelling om de facturatie overzichtelijk te krijgen, waardoor het ook helder wordt waar besparingen te realiseren waren.

 

Tot slot had ACES Direct interesse in strategische inkoop. Een passende manier van inkopen bij de doelstellingen en strategie van de organisatie. Zoals elke onderneming draait het tenslotte ook om geld en rendement.

Wat hebben we allemaal gedaan?

We zijn gestart met het controleren van oude energiefacturen, om zo inzicht in energiekosten en verbruik te krijgen. Dit resulteerde in een rapportage waarin alle relevante gegevens verzameld zijn. Dit vormde het fundament voor een doordachte inkoop- en beheerstrategie. ACES Direct B.V. had 3 verschillende energieleveranciers bij 3 verschillende adressen, dit wilden ze graag terugbrengen naar 1 leverancier.

 

Door de verhuizing naar een prachtige nieuwe locatie, The Village, veranderde de energiebehoefte sterk. Dit bracht de nodige mutaties met zich mee. Zo moesten bestaande overeenkomsten worden overgezet, maar ook een nieuwe worden aangegaan. Ter overbrugging en bij leegstand zijn speciale afspraken gemaakt.

 

Het doorlopende contact maakt dat niet alleen de energievraag wordt gecontroleerd en bijgesteld, maar ook de invulling om de doelstelling te bereiken. EKB Nederland bekijkt aansluitwaarde, monitort de piekbelasting en controleert periodiek de energiefacturen.

locatie aces direct

Welke resultaten zijn geboekt?

Het ontbreken van overzicht in de facturen, kwam de beheer- en beheersbaarheid van de energiecase niet ten goede. Na de inventarisatie had ACES Direct de mogelijkheid om op basis van feiten en cijfers keuzes te maken. Er werd groene energie ingekocht voor 2 jaar bij 1 leverancier. Ook zijn de netwerkkosten bekeken en geoptimaliseerd.

 

Met energiemonitoring, factuurcontroles en strategische inkoop van energie zijn de totale energiekosten van ACES Direct afgenomen met 13,53%

 

Voor de (nieuwe) grootverbruik aansluitingen heeft EKB Nederland zowel de transport- als meetovereenkomsten begeleid. Dit leverde naast kosten besparing ook nog een operationeel voordeel op. Door monitoring is ACES Direct verzekerd van optimaal energiemanagement en ligt de focus voor ACES Direct weer op de core business namelijk IT producten en oplossingen.