EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Van Enckevort Groep

Van Enckevort Groep

Compleet energiemanagement voor multisite met 12 vestigingen

Bedrijfsnaam: Van Enckevort Groothandel
Contactpersoon: Leo Verstraelen, Financieel Directeur Van Enckevort Groothandel
Branche: Multisite bouwgroothandel

Vraagstelling vanuit Van Enckevort Groothandel

Wat kan EKB Nederland als adviseur op het gebied van energiemanagement voor alle 12 Van Enckevort Groothandel vestigingen betekenen? Van Enckevort Groothandel was op zoek naar een specialist die financiële voordelen kan realiseren binnen het volledige energiebeleid van de groothandels.

Doelstelling van de samenwerking

Van Enckevort Groothandel maakte voorheen al jarenlang gebruik gemaakt van een energie-intermediair, die een sterke positie had op het gebied van risicospreiding. Het energiebeleid beperkte zich hierbij echter tot de energie inkoop. Met het oog op compleet energiemanagement waren er nog veel optimalisatiemogelijkheden.

 

Voor EKB Nederland betrof deze energiecasus een mooie uitdaging om een beter resultaat qua inkoop te boeken, maar evenzo belangrijk, méér toegevoegde waarde te bieden dan alleen strategische energie inkoop! Het doel van de samenwerking was om waarde toe te voegen in de gehele energieketen.

Wat hebben we allemaal gedaan?

De energie inkoopstrategie van Van Enckevort Groothandel was gebaseerd op risicospreiding. Er werd meerdere keren per jaar d.m.v. fixaties ingekocht.

 

Door de voorspellende waarden, ontwikkelingen op de beurs, verwachtingspatroon voor de komende jaren en de ontwikkelingen binnen Van Enckevort Groothandel is er op basis van ons advies uiteindelijk gekozen voor een fixed price. Dit heeft geleid tot een financieel voordeel op de energielevering.

 

Naast de inkoop levert EKB Nederland meer toegevoegde waarde aan Van Enckevort Groothandel op het gebied van energie. Denk hierbij vooral aan factuurcontroles per kwartaal, aanpassingen in het netbeheer, advisering van het aanpassen van aansluitingen, mogelijkheden tot onderzoeken en terugvorderen van te veel betaalde energiebelasting en persoonlijk contact i.p.v. bulkcommunicatie.

 

Welke resultaten zijn geboekt?

Met een optimale inkoopstrategie heeft EKB Nederland een voordeel van ruim 8% behaald

 

Door het optimaliseren van de energie inkoopstrategie heeft EKB Nederland, in vergelijking met de risicospreiding in de vorm van meerdere fixaties per jaar, een voordeel van ruim 8% per jaar weten te behalen.

 

Enkele aanpassingen in het netwerk en netbeheer heeft inmiddels al een besparing op de energiekosten van ruim 12% opgeleverd en aangezien dit traject een continue on-going proces is, zal het voordeel in percentage en in euro’s nog blijven stijgen.

 

Momenteel is EKB Nederland in de fase beland om te onderzoeken en te beoordelen of en hoeveel energiebelasting is betaald om dit uiteindelijk terug te vorderen. Vooralsnog zijn de verwachtingen hoog gesteld!