EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Energiemarkt in beweging

De energiemarkt is constant in beweging!
Lees hier de laatste ontwikkelingen in onze blog-artikelen,
nieuws-items en persberichten.

Energietransitie in Nederland wordt alsmaar belangrijker!

De overheid doet er een schepje bovenop: teugels voor de energietransitie worden nog eens extra aangetrokken! Wat dit precies inhoud lees je in dit artikel.

Lees meer over Energietransitie in Nederland wordt alsmaar belangrijker!

Persbericht: Joulz en EKB sluiten partnercontract voor 10 jaar

Na een jarenlange samenwerking tussen Joulz en EKB Nederland is het per 8 april 2021 officieel: ook de komende 10 jaar werken ze samen. Met de samenwerking helpen Joulz en EKB ondernemers bij het optimaal inrichten van hun energie-infrastructuur. De focus ligt op de toepassing van energiemanagement. Daarnaast staan beide bedrijven middenin de energietransitie en kunnen zij ondernemers kennis en advies bieden op dit gebied.

Lees meer over Persbericht: Joulz en EKB sluiten partnercontract voor 10 jaar

Heeft u een kantoor dat u verhuurt? Dan zijn er wettelijke verplichtingen waar u aan moet voldoen!

Heeft u een kantoor dat u verhuurt? Dan zijn er wettelijke verplichtingen waar u aan moet voldoen. De eisen worden steeds strenger en de tijd om eraan te voldoen steeds korter, daarom is het voor vastgoedondernemers en -eigenaren belangrijk om in actie te komen.

Lees meer over Heeft u een kantoor dat u verhuurt? Dan zijn er wettelijke verplichtingen waar u aan moet voldoen!

Case uitgelicht: energie-audit Ouwehands Dierenpark

Vanzelfsprekend heeft Ouwehands Dierenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Om verdere kansen op te speuren om nóg duurzamer te worden heeft Ouwehands EKB opdracht gegeven voor het uitvoeren van een uitgebreide energie-audit.

Lees meer over Case uitgelicht: energie-audit Ouwehands Dierenpark

Zuurstofbericht: energiebelastingen blijven fors stijgen!

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) stijgt wederom fors in 2021. Energiekosten in de toekomst betaalbaar en beheersbaar houden? Dan is het structureel verlagen van uw eigen energieverbruik een must!

Lees meer over Zuurstofbericht: energiebelastingen blijven fors stijgen!

*UPDATE* Uitstel betaling EB en ODE wordt met drie maanden verlengd bij Eneco

Het Ministerie van Financiën heeft besloten dat de regeling met drie maanden verlengd wordt. Door middel van een eenmalige factuur in december 2020 zal de EB en ODE alsnog in rekening worden gebracht.

Lees meer over *UPDATE* Uitstel betaling EB en ODE wordt met drie maanden verlengd bij Eneco

SDE+-projecten krijgen uitstel wegens corona

Momenteel kunnen projecten met een SDE+-beschikking door corona niet tijdig gerealiseerd worden. Daarom is besloten dat SDE+-projecten die in 2020 gebouwd hadden moeten worden om aanspraak te maken op SDE+-subsidie een jaar uitstel kunnen krijgen.

Lees meer over SDE+-projecten krijgen uitstel wegens corona

Betalingsuitstel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

Om ondernemers te ondersteunen ten tijde van de coronacrisis heeft de overheid onlangs besloten om verscheidene (steun)maatregelen te nemen. Eén daarvan gaat over de Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) voor grootverbruikers.

Lees meer over Betalingsuitstel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

vanRijsingengreen zet haar duurzame gedachte kracht bij en neemt haar eerste solar installatie in gebruik

De van Rijsingen Groep B.V. heeft na een intensief voortraject gekozen voor het investeren in zonnepanelen aangezien deze oplossing goed past bij haar strategie om duurzaam te produceren “alles wordt gebruikt, we verspillen niks”.

Lees meer over vanRijsingengreen zet haar duurzame gedachte kracht bij en neemt haar eerste solar installatie in gebruik

Laat de zon maar schijnen, 1900 zonnepanelen zijn er klaar voor!

Van Rijsingen Groep BV laat zien dat zij met het zelf opwekken van energie betrokken zijn bij het milieu en hiermee een flinke bijdrage levert aan de CO2-reductie.

Lees meer over Laat de zon maar schijnen, 1900 zonnepanelen zijn er klaar voor!
Maak een afspraak

In een persoonlijk gesprek samen het energiemanagement voor uw bedrijf plannen? Maak een afspraak met één van onze energie adviseurs!