EKB Nederland Meerheide 100R 5521 DX Eersel 0497 87 00 13 info@ekbnederland.nl
Maak een afspraak met EKB

Energiemarkt in beweging

De energiemarkt is constant in beweging!
Lees hier de laatste ontwikkelingen in onze blog-artikelen,
nieuws-items en persberichten.

Case uitgelicht: energie-audit Ouwehands Dierenpark

Vanzelfsprekend heeft Ouwehands Dierenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Om verdere kansen op te speuren om nóg duurzamer te worden heeft Ouwehands EKB opdracht gegeven voor het uitvoeren van een uitgebreide energie-audit.

Lees meer over Case uitgelicht: energie-audit Ouwehands Dierenpark

Zuurstofbericht: energiebelastingen blijven fors stijgen!

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) stijgt wederom fors in 2021. Energiekosten in de toekomst betaalbaar en beheersbaar houden? Dan is het structureel verlagen van uw eigen energieverbruik een must!

Lees meer over Zuurstofbericht: energiebelastingen blijven fors stijgen!

*UPDATE* Uitstel betaling EB en ODE wordt met drie maanden verlengd bij Eneco

Het Ministerie van Financiën heeft besloten dat de regeling met drie maanden verlengd wordt. Door middel van een eenmalige factuur in december 2020 zal de EB en ODE alsnog in rekening worden gebracht.

Lees meer over *UPDATE* Uitstel betaling EB en ODE wordt met drie maanden verlengd bij Eneco

SDE+-projecten krijgen uitstel wegens corona

Momenteel kunnen projecten met een SDE+-beschikking door corona niet tijdig gerealiseerd worden. Daarom is besloten dat SDE+-projecten die in 2020 gebouwd hadden moeten worden om aanspraak te maken op SDE+-subsidie een jaar uitstel kunnen krijgen.

Lees meer over SDE+-projecten krijgen uitstel wegens corona

Betalingsuitstel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

Om ondernemers te ondersteunen ten tijde van de coronacrisis heeft de overheid onlangs besloten om verscheidene (steun)maatregelen te nemen. Eén daarvan gaat over de Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) voor grootverbruikers.

Lees meer over Betalingsuitstel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

vanRijsingengreen zet haar duurzame gedachte kracht bij en neemt haar eerste solar installatie in gebruik

De van Rijsingen Groep B.V. heeft na een intensief voortraject gekozen voor het investeren in zonnepanelen aangezien deze oplossing goed past bij haar strategie om duurzaam te produceren “alles wordt gebruikt, we verspillen niks”.

Lees meer over vanRijsingengreen zet haar duurzame gedachte kracht bij en neemt haar eerste solar installatie in gebruik

Laat de zon maar schijnen, 1900 zonnepanelen zijn er klaar voor!

Van Rijsingen Groep BV laat zien dat zij met het zelf opwekken van energie betrokken zijn bij het milieu en hiermee een flinke bijdrage levert aan de CO2-reductie.

Lees meer over Laat de zon maar schijnen, 1900 zonnepanelen zijn er klaar voor!

Informatieplicht energiebesparing

Bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ gas zijn verplicht om voor 1 juli 2019 over hun energiebesparende maatregelen te rapporteren aan het RVO.

Lees meer over Informatieplicht energiebesparing

Tarieven energiebelasting 2019: wederom forse stijgingen!

De tarieven van de energiebelasting stijgen explosief én handhaving op de milieuwet (activiteitenbesluit/EED) wordt strenger! Oftewel stimulatie wordt dwang. Geen maatregelen treffen om de eigen energievraag te reduceren en/of eigen duurzame

Lees meer over Tarieven energiebelasting 2019: wederom forse stijgingen!

Masterclass Energietransitie voor bedrijven

EKB Nederland verzorgt op 13 november op de SURFACE Campus 2018 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch een masterclass energietransitie. Tijdens deze masterclass zal besproken worden wat ondernemers kunnen doen om op een kostenvriendelijke en efficiënte manier invulling te geven aan de energietransitie binnen hun eigen organisatie.

Lees meer over Masterclass Energietransitie voor bedrijven

Vanzelfsprekend heeft Ouwehands Dierenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Om verdere kansen op te speuren om nóg duurzamer te worden heeft Ouwehands EKB opdracht gegeven voor het uitvoeren van een uitgebreide energie-audit.

 

Ouwehands Dierenpark valt onder het Activiteitenbesluit Milieubeheer en dient derhalve energiebesparende maatregelen uit te voeren. Dat komt goed uit, want Ouwehands legt de duurzaamheidslat voor zichzelf namelijk nóg hoger. Want duurzaamheid en een Dierenpark gaan natuurlijk hand in hand!

 

Zo is Ouwehands al jaren Green Key gecertificeerd, dit betekent dat Ouwehands de hoogste normen voldoet die Green Key (het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland) stelt.

 

Ouwehands heeft EKB Nederland gevraagd om met het uitvoeren van een uitgebreide energie-audit verdere kansen op te speuren om nóg duurzamer te worden. Uiteraard voert EKB deze leuke opdracht met veel enthousiasme uit. In navolging op Gaia ZOO is EKB er trots op dat we een tweede Dierentuin als opdrachtgever hebben mogen verwelkomen!